ΜΑΘΗΜΑΤΑ YOGA ΣΕ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΥΣ ΤΟΥ ΟΚΑΝΑ (πρωτοποριακό) ή «Τι του λείπει του ψωριάρη, φούντα με μαργαριτάρι» (παλιά Ελληνική παροιμία)

Με μεγάλη χαρά πληροφορηθήκαμε την έναρξη μαθημάτων yoga στους συναδέλφους των Κεντρικών Υπηρεσιών στη διάρκεια του διαλείμματος. Διάλλειμα το οποίο επίσης για ανεξήγητους λόγους μέχρι στιγμής απαγορεύεται στις μονάδες υποκατάστασης, όπου και περισσότερο χρειάζεται λόγω της φύσης της εργασίας. 

Εξ αιτίας της άρνησης της Διοίκησης να συναντηθεί με τους εκπροσώπους του Συλλόγου δεν υπάρχουν πληροφορίες σχετικά με το σκεπτικό της έναρξης των μαθημάτων αυτών. Υποθέτουμε όμως ότι αποτελούν το πρώτο έμπρακτο βήμα αναγνώρισης της ανάγκης για στήριξη των εργαζομένων στον Οργανισμό. Παρά τους κινδύνους που ελλοχεύουν να παρεξηγηθεί η εν λόγω κίνηση από τους γνωστούς κακεντρεχείς που κατά καιρούς επιτίθενται στον ΟΚΑΝΑ και τις κατακτήσεις των εργαζομένων του, χαιρετίζουμε το απρόσμενο είναι αλήθεια ενδιαφέρον της Διοίκησης και ελπίζουμε σύντομα να σταθεί δυνατόν τα μαθήματα yoga να επεκταθούν και να συμπεριλάβουν και τους υπόλοιπους εργαζόμενους. 

Με την ευκαιρία οφείλουμε να επισημάνουμε ότι ως Σύλλογος Εργαζομένων υιοθετούμε μια ριζικά διαφορετική ιεράρχηση των αναγκών μας για προστασία και φροντίδα από τη μακροχρόνια κακοποίηση που έχουμε υποστεί: σεβασμός των δικαιωμάτων των εργαζομένων, προστασία από τη συστηματική κακοποίηση στο χώρο της εργασίας (mobbying), απαγόρευση των παρεμβάσεων διοικητικών στελεχών στο θεραπευτικό έργο, θεσμοθέτηση εξωτερικής εποπτείας για τη στήριξη του θεραπευτικού έργου και άλλα τέτοια καθόλου μοντέρνα και εναλλακτικά. Αυτονόητα είναι τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν στην καθημερινή τους επαφή με τη Διοίκηση του ΟΚΑΝΑ οι συνάδελφοι που εργάζονται στις Κεντρικές Υπηρεσίες τα οποία, όμως, δεν λύνονται με παραδοσιακούς χορούς και... μυική ενδυνάμωση.



Το ΔΣ του Συλλόγου Εργαζομένων ΟΚΑΝΑ

Σχόλια