ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΗΣ "ΕΣΥ-ΕΝΩΤΙΚΗ ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΟΚΑΝΑ'

ΨΕΥΤΙΚΕΣ ΑΛΗΘΕΙΕΣ – ΑΛΗΘΙΝΑ ΨΕΜΑΤΑ
Συνάδελφοι
Όλοι μας εδώ και αρκετό καιρό, γινόμαστε δέκτες μιας σειράς ανακοινώσεων, απαντήσεων, ανταπαντήσεων και πάει λέγοντας, μεταξύ του ΔΣ του Συλλόγου (της πλειοψηφίας του ΔΣ) και της διοίκησης, οι οποίες δημιουργούν ένα αρρωστημένο κλίμα έντασης, χωρίς στη πραγματικότητα να λύνουν κανένα πρόβλημα. Τόσο η διαδικασία της <<επικοινωνίας>> Συλλόγου-Διοίκησης, μέσω ανακοινώσεων, όσο και το ύφος, περιεχόμενο, κλπ, δεν μας βρίσκουν σύμφωνους.
1) Γιατί το ΔΣ του Συλλόγου είναι το θεσμικό όργανο που εκπροσωπεί τους εργαζόμενους και οι επαφές (συζητήσεις, διαπραγματεύσεις, κλπ) του συλλόγου με τη διοίκηση για την επίλυση των προβλημάτων, είναι δικαίωμα των εργαζομένων. Ακόμα και αν η εκάστοτε διοίκηση, μας τo αρνείται αυτό το δικαίωμα, εμείς θα πρέπει να τo απαιτούμε.
2) Δεν συμφωνούμε με την επιλογή του ΔΣ του συλλόγου να ασχολείται σχεδόν αποκλειστικά με τη διοίκηση, όταν είναι βέβαιο ότι τα πιο πολλά και τα πιο σημαντικά προβλήματα, όπως ο κίνδυνος της ιδιωτικοποίησης, γενίκευση της συνταγογράφησης (πέρασμα στους ιδιώτες ;), εργαζόμενοι με μπλοκάκια, εισφορές εργαζομένων, σχέση ΟΚΑΝΑ με ιδιωτικές εταιρείες φύλαξης και καθαριότητας, προϋπολογισμός του ΟΚΑΝΑ και πολλά ακόμα, δεν αποφασίζονται από τη διοίκηση αλλά από την κεντρική εξουσία.
3) Οι εργαζόμενοι του ΟΚΑΝΑ όπως η πλειοψηφία των Ελλήνων, βιώνουν μια δύσκολη πραγματικότητα, με φόρους, ακρίβεια, πλειστηριασμούς, και πολλά ακόμα. Για το λόγο αυτό σαν σύλλογος, πέρα από τα προβλήματα του ΟΚΑΝΑ, θα πρέπει μαζί με τους άλλους εργαζόμενους, να δίνουμε το παρόν και σε κινητοποιήσεις κατά των αποφάσεων της κυβέρνησης και ίσως αυτό να είναι πιο σημαντικό από όλα. Εμείς έχουμε προτείνει επανειλημμένα, σαν πρώτο βήμα, ότι θα πρέπει να έλθουμε σε επαφή και συνεργασία με ομοειδείς χώρους, ΚΕΘΕΑ, 18άνω, Κέντρα Πρόληψης, κλπ.
4) Όσο για τις αλήθειες και τα ψέματα, που τόσο πολύ αναφέρουν οι δυο πλευρές στις ανακοινώσεις τους, δεν θα σταθούμε, γιατί δεν είναι δύσκολο να εντοπίσει κανείς τις ψεύτικες αλήθειες και τα αληθινά ψέματα, που υπάρχουν σε κάθε ανακοίνωση.
Οι προτάσεις μας στο τελευταίο ΔΣ του Συλλόγου :

Α) Για όλους τους παραπάνω λόγους για τα προβλήματα που αφορούν τη λειτουργία του ΟΚΑΝΑ, αντί για ανακοινώσεις να καταγράψουμε τα προβλήματα - ερωτήματα και να τα καταθέσουμε στη διοίκηση ζητώντας άμεση συνάντηση και οι απαντήσεις να μας δοθούν εγγράφως.

Β) Για το υπουργείο, επειδή ο μόνος τρόπος πίεσης είναι να είμαστε όσο γίνεται περισσότεροι έξω από το υπουργείο και επειδή έχουμε πολλά κοινά με τους προαναφερθέντες χώρους, προτείναμε να διοργανώσουμε τη κινητοποίηση σε συνεργασία με αυτούς ώστε να έχει την απαραίτητη μαζικότητα.

Ενώ προτείναμε το αυτονόητο, δεν έγιναν αποδεκτές οι προτάσεις μας από τις δύο παρατάξεις του ΔΣ.

Ζητάμε να σταματήσει ο χαρτοπόλεμος των ανακοινώσεων και η διοίκηση να συνεργαστεί με τους εκπροσώπους των εργαζομένων, γιατί αρκετά από τα καθημερινά προβλήματα του ΟΚΑΝΑ δεν μπορούν να περιμένουν.


ΕΣΥ-Ενωτική Συνεργασία εργαζομένων ΟΚΑΝΑ

Σχόλια