ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΕΣΥ-ΟΚΑΝΑ

 30/7/17
ΕΣΥ-ΕΝΩΤΙΚΗ ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑ εργαζομένων ΟΚΑΝΑ

Ενώ στο έκτακτο ΔΣ συμφωνήσαμε στα βασικά σημεία,                           μετά το ΔΣ προέκυψε η καταγγελία!

Κατ αρχάς να πούμε ότι το έκτακτο ΔΣ του Συλλόγου, συγκλήθηκε με αίτημα των παρατάξεων Αγ. Συνεργασία και Αρ. Συσπείρωση και έγινε στις 18/7, με αποκλειστικό θέμα την συζήτηση-απόφαση του ΔΣ, για την υπόθεση της αντικατάσταση της συναδέλφου Κουτσοπούλου από τη θέση της υπευθύνου.
 Οι εκπρόσωποι των δύο παρατάξεων, πέρα από προσωπικές τοποθετήσεις τους, που χαρακτήρισαν το γεγονός πολιτική δίωξη κατά της συναδέλφου κλπ, δεν προσκόμισαν κανένα στοιχείο για την υπόθεση. Επί πλέον η συνάδελφος δεν παραβρέθηκε  στο συμβούλιο αυτό, ούτε έστειλε κάποιο έγγραφο με στοιχεία που να διαφωτίζουν την υπόθεσή.
Έτσι για να μπορέσουμε να μάθουμε τι συνέβη και να κρίνουμε αναλόγως, καταθέσαμε ορισμένες προτάσεις.
Τα βασικά σημεία, όπως τελικά διαμορφώθηκαν στη συνεδρίαση του ΔΣ και στα οποία συμφωνήσαμε, ήταν:
1) να ζητήσουμε από το ΔΣ του ΟΚΑΝΑ να  δεχτεί το ΔΣ του Συλλόγου, στην αμέσως επόμενη συνεδρίαση, για να μας δοθεί άμεση ενημέρωση, για το τι ακριβώς συνέβη,
2) να ζητήσουμε τα πρακτικά της απόφασης από τη συγκεκριμένη συνεδρίαση του ΔΣ του ΟΚΑΝΑ,
3) να επισκεφτούμε τη μονάδα του Αγ. Σάββα για να μιλήσουμε με τη συνάδελφο, αλλά και με τους υπόλοιπους συναδέλφους,
4) να ζητήσουμε να γίνει ΕΔΕ, εφόσον το ζητά η συνάδελφος,
5) να βγάλουμε ανακοίνωση.
·         Στο θέμα της ανακοίνωσης προτείναμε ότι σε αυτή τη φάση, θα έπρεπε να αναφερθούμε στο τρόπο αντικατάστασης και στα λειτουργικά προβλήματα που πιθανόν να προκάλεσε στους ασθενείς. Επιμείναμε όμως, ότι πριν καταλήξουμε στην οριστική μας απόφαση, και ενδεχομένως στη καταγγελία, θα έπρεπε να προηγηθούν και να γίνουν άμεσα οι συναντήσεις με τη διοίκηση και το προσωπικό του Αγ. Σάββα και να πάρουμε τα πρακτικά από το ΔΣ του ΟΚΑΝΑ.
·         Αυτά ήταν συνοπτικά τα βασικά σημεία στα οποία συμφωνήσαμε στο έκτακτο ΔΣ του Συλλόγου.
Μάλιστα για να μην υπάρξει καθυστέρηση, αμέσως  μετά τη συνεδρίαση του ΔΣ του Συλλόγου, έγινε μια πολύ σύντομη συνάντηση με το Γενικό Διευθυντή, όπου του θέσαμε τα αιτήματα για συνάντηση με το ΔΣ του ΟΚΑΝΑ, καθώς και για την παραχώρηση των πρακτικών του ΔΣ του ΟΚΑΝΑ. Μας απάντησε ότι θα μας δοθούν τα πρακτικά της απόφασης του ΔΣ του ΟΚΑΝΑ, και ότι η καθυστέρηση οφείλεται σε διαδικαστικά ζητήματα.
Στη συνάντηση αυτή, μας ρώτησε επίσης, αν συμφωνούμε με τη πολιτική της μηδενικής ανοχής, που πρέπει να ακολουθεί ο ΟΚΑΝΑ, απέναντι σε κάθε είδος βίαιης συμπεριφοράς κλπ. φυσικά η απάντηση ήταν θετική από όλους. Όταν ρωτήθηκε στη συνέχεια αν η ερώτηση που μας έκανε σχετίζεται μα το θέμα, δεν μας δόθηκε συγκεκριμένη απάντηση.
Και ενώ είχαν δρομολογηθεί οι παραπάνω ενέργειες, πριν προλάβει να υλοποιηθεί καμία από αυτές, οι δύο παρατάξεις (και όχι το ΔΣ του Συλλόγου, γιατί όπως προαναφέρθηκε η καταγγελία έγινε μετά τη συνεδρίαση του ΔΣ), προχώρησαν σε καταγγελία κατά της διοίκησης.
·         Για όλους τους παραπάνω λόγους, θεωρούμε ότι η καταγγελία όπως φαίνεται δεν στηρίχτηκε σε στοιχεία, αφού δεν έχουμε τα πρακτικά και δεν έγιναν οι συναντήσεις, έγινε πρόωρα και εκφράζει περισσότερο τις προθέσεις των δύο παρατάξεων, παρά την ουσία.
·         Επίσης διαφωνούμε με τον τρόπο και το επίπεδο της αντιπαράθεσης  (καταγγελία με καρμπόν (σχεδόν ίδια με άλλες καταγγελίες στο παρελθόν), που προκαλεί απάντηση της διοίκησης, για να ακολουθήσει απάντηση στην απάντηση της διοίκησης, και πάει λέγοντας!!!), και ιδιαίτερα διαφωνούμε τις ονομαστικές επιθέσεις, που θυμίζουν έντονα γνωστές ιστοσελίδες.
·         Ο συγκεκριμένος τρόπος αντιπαράθεσης, όχι μόνο δεν οδηγεί τη συζήτηση επί της ουσίας, αλλά απεναντίας δημιουργεί επιπρόσθετα εμπόδια και θα μπορούσε να εκληφθεί ακόμα και σαν άλλοθι από τις εκάστοτε διοικήσεις, προκειμένου να αποφύγουν τον ουσιαστικό διάλογο στα σοβαρά προβλήματα.
Παρόλα αυτά, η θέση της παράταξης μας επί του συγκεκριμένου θέματος είναι,  ότι θα πρέπει να μας δοθούν τα πρακτικά και να γίνει η συνάντηση με τη διοίκηση και τους συναδέλφους της μονάδας, για να μη μένουνε σκιές και υπονοούμενα στην υπόθεση.

ΕΣΥ-ΕΝΩΤΙΚΗ ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑ εργαζομένων ΟΚΑΝΑ


Ευχόμαστε καλές διακοπές σε όλους

Σχόλια