ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΤΟΥ Δ.Σ. ΤΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ ΜΕ ΤΟ ΓΕΝΙΚΟ ΔΙΕΥΘΥΝΤΗ ΤΟΥ ΟΚΑΝΑ

Πραγματοποιήθηκε την Τρίτη 25 Απριλίου συνάντηση του Δ.Σ του Συλλόγου με τον Γενικό Διευθυντή κ. Γκανά.

Το πρώτο θέμα που ετέθη ήταν το διαρκές αίτημα του Συλλόγου, για μετατροπή των ελαστικών μορφών απασχόλησης σε συμβάσεις αορίστου χρόνου. Ο Γενικός  ενημέρωσε πως υπάρχουν σκέψεις ώστε οι συμβάσεις , κυρίως όσων εργάζονται με καθεστώς δελτίων παροχής υπηρεσιών , να μετατραπούν σε συμβάσεις ορισμένου χρόνου.

Τέθηκε επίσης το θέμα της αύξησης του ΕΦΚΑ σε όσους εργάζονται με μπλοκάκι. Τα μέλη του Δ.Σ ζήτησαν να γίνει μια τροποποίηση της μισθοδοσίας τους προς τα επάνω ώστε η διαφορά να καλύπτει τις αυξημένες εισφορές. Ο Γενικός είπε πως πρέπει πρώτα να γίνει υπολογισμός της επιπλέον δαπάνης που προκύπτει, κι αν μπορεί να εξασφαλιστεί η πρόβλεψη για αύξηση των αντίστοιχων κωδικών είναι θετικός. Μια σκέψη είναι να γίνει τροποποίηση εν γενεί της μισθοδοσίας τους, κατ´αναλογία με το ενιαίο μισθολόγιο.

Σχετικά με το θέμα του κλεισίματος της μονάδας της Νίκαιας, τα μέλη του Δ.Σ ζήτησαν πριν προχωρήσει η υλοποίηση του σχεδίου, να παραστούν σε συνεδρίαση του Δ.Σ του ΟΚΑΝΑ για να εξηγήσουν για ποιους λόγους θεωρούν πως η οποιαδήποτε μεταβολή σχεδιάζεται δεν είναι προς όφελος του Οργανισμού, καθώς και να παρουσιάσουν εναλλακτικές προτάσεις. Ο κ. Γκανάς δεσμεύτηκε να προωθήσει το αίτημα του Συλλόγου στο Δ.Σ. του ΟΚΑΝΑ.

Ενημέρωσε επίσης πως αποφασίστηκε να δοθούν τα χρήματα που έχουν εξοικονομηθεί  από μειώσεις δαπανών των προμηθειών, σε αύξηση του ωραρίου απασχόλησης των εργαζομένων από τις εταιρείες φύλαξης.

Τέλος το Δ.Σ του Συλλόγου, έθεσε ξανά επίμονα το θέμα έλλειψης κανόνων δεοντολογίας, που παρόλες τις κατά περιόδους διαβεβαιώσεις από τη μεριά της Διοίκησης, δεν έχει ακόμα θεσμοθετηθεί. Ο κ. Γκάνας συμφώνησε πως πρέπει να οριστεί ένα πλαίσιο δεοντολογίας, και πρόσθεσε πως λόγω φόρτου εργασίας (διαδικασίες συνεντεύξεων-προσλήψεων) δεν έχει προχωρήσει η διαδικασία κι επιφυλάχθηκε να μας απαντήσει σύντομα. Τα μέλη του Δ.Σ δήλωσαν πως επειδή το θέμα είναι μείζον, και σέρνεται πολύ καιρό, εάν δεν ενεργοποιηθεί η διαδικασία σύντομα , θα ενημερώσουν τα κόμματα της Βουλής.

Την Τετάρτη 26 Απριλίου έχει προγραμματιστεί συνάντηση της ΕΠΕΣΥ με τον Αν. Διευθυντή Εφαρμογής Προγραμμάτων για το θέμα των ξηρών αντιδραστηρίων.

Την Τετάρτη 10 Μαΐου θα πραγματοποιηθεί συνάντηση των μελών του Δ.Σ. του Συλλόγου μαζί με τα μέλη της ΕΠΕΣΥ και τους Τοπικούς Συμβούλους από όλη τη χώρα. Όποιες περιοχές δεν έχουν εκλέξει Τοπικό Σύμβουλο πρέπει να ορίσουν αντιπρόσωπο για την συνάντηση.

Όλοι οι Τοπικοί Σύμβουλοι και αντιπρόσωποι πρέπει να επικοινωνήσουν με το Αντιπρόεδρο του Συλλόγου Παπαδόπουλο Παναγιώτη για να κανονιστεί η μετάβασή τους στην Αθήνα.


Σχόλια