Η Διοίκηση συνεχίζει την ενίσχυση του κλίματος «συνεργασίας» και «συνεννόησης» με τους εργαζόμενους……..

Δυστυχώς οι εξελίξεις επιβεβαιώνουν όλα όσα αναφέρονται στις τελευταίες ανακοινώσεις του Συλλόγου για την λειτουργία και τον τρόπο δράσης της Διοίκησης του ΟΚΑΝΑ.

Συγκεκριμένα, η συνάδελφος  κ. Πλαγιανάκου ,μέχρι προσφάτως Υπεύθυνη του Τμήματος Δημοσίων Σχέσεων του ΟΚΑΝΑ, εξέφρασε  (προφορικώς και γραπτώς) την αντίθεσή της στο  εξωφρενικό Δελτίο Τύπου της  Διοίκησης  για το θέμα που προέκυψε με τη μη χορήγηση φαρμάκου σε  50 περίπου ασθενείς στο Ηράκλειο Κρήτης προ μηνός, χωρίς φυσικά να αρνηθεί να εκτελέσει τη αποστολή του Δελτίου Τύπου, όπως ορίζουν τα καθήκοντά της. Η  Διοίκηση, αφού πρώτα ζήτησε την παραίτηση της επειδή  η κ. Πλαγιανάκου διαφώνησε με το σκεπτικό του Δελτίου Τύπου (που έτσι ανεξέλεγκτα μοίραζε ευθύνες στους εργαζόμενους της Μονάδας), στη συνέχεια και  μετά την άρνησή της να παραιτηθεί (λες και ήταν πολιτικό πρόσωπο)  την έπαψε  ως ακατάλληλη για  αυτή τη θέση που διατηρεί από το 2008 με αλλεπάλληλες Διοικήσεις.

Η «αποφασίζουμε και διατάζουμε» Διοίκηση του ΟΚΑΝΑ συνεχίζει με αυτό τον τρόπο το δημιουργικό της έργο στον Οργανισμό, ενεργοποιώντας αυτή τη φορά την κορωνίδα των προτεραιοτήτων της, δηλαδή την ενίσχυση του κλίματος «συνεργασίας» και «συνεννόησης» με τους εργαζόμενους για την αποτελεσματικότερη λειτουργία του Οργανισμού. Έτσι, μετά τις «ανακρίσεις» συναδέλφων από την Μονάδα της Νίκαιας, επειδή τόλμησαν να εκφράσουν τη γνώμη τους, μετά τις απολύσεις συναδέλφων στην Πάτρα, η «αποφασίζουμε και διατάζουμε» Διοίκηση του ΟΚΑΝΑ  συνεχίζει την προσπάθειά της για την εμπέδωση αυτού του κλίματος, καθαιρώντας την Υπεύθυνη Δημοσίων Σχέσεων του ΟΚΑΝΑ με μια απόφαση του Δ.Σ. του  Οργανισμού, ορίζοντας αυθαίρετα στη θέση της έναν άλλον εργαζόμενο.     Αυτός είναι ο τρόπος της περίφημης αξιολόγησης των εργαζομένων στον δημόσιο και ευρύτερο τομέα που θέλει διακαώς να ακολουθήσει η Διοίκηση στον ΟΚΑΝΑ;

Οι Διοικήσεις στον Οργανισμό ανέκαθεν τοποθετούσαν σε θέσεις ευθύνης όποιον ή όποια ήθελαν χωρίς διαδικασίες. Καταλαβαίνουμε ότι οι πολιτικές αποφάσεις που εναρμονίζουν τη φυσιογνωμία και το έργο του ΟΚΑΝΑ στα πλαίσια των μνημονίων, θα είναι πολύ σκληρές και προϋποθέτουν την καλλιέργεια κλίματος φόβου και τρομοκρατίας των εργαζομένων.

Καταλαβαίνουμε ότι η εφαρμογή αυτών των αποφάσεων, χρειάζεται ανθρώπους που δεν έχουν καθόλου σε εκτίμηση τη δημοκρατία και τη νομιμότητα και υιοθετούν ως πολιτική συμπεριφορά τον αυταρχισμό.

Καταλαβαίνουμε ότι οι πολιτικά ευνουχισμένες Διοικήσεις του Οργανισμού που διορίζονται από το Υπουργείο Υγείας, πρέπει να είναι βασιλικότερες του βασιλέως  γιατί είναι ο μόνος εκπληρούμενος όρος για την επιβίωσή τους.

Καταλαβαίνουμε ότι δεν έχουμε να περιμένουμε ΤΙΠΟΤΑ από αυτούς.

Δεν μας μένει λοιπόν τίποτε άλλο, από το να υπερασπιστούμε τα συμφέροντά μας, να αποκαταστήσουμε τη δημοκρατική λειτουργία στον Οργανισμό, να προασπίσουμε τη ποιότητα της δουλειάς μας και τα συμφέροντα των θεραπευομένων μας, να σπάσουμε το πλέγμα του φόβου και της τρομοκρατίας που επιδιώκεται να επιβληθεί, να ενισχύσουμε τη συλλογικότητά μας αποβάλλοντας την ηττοπάθεια.

Ο Σύλλογος Εργαζομένων ΟΚΑΝΑ θα προχωρήσει αμέσως μετά το Πάσχα σε καταγγελία στην Επιτροπή Κοινωνικών Υποθέσεων Της Βουλής για την αυταρχική, αλαζονική και αντιδημοκρατική συμπεριφορά της Διοίκησης του Οργανισμού.



ΤΟ Δ.Σ. ΤΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΟΚΑΝΑ


Ακολουθεί  η πρωτοφανής απόφαση του Δ.Σ. του ΟΚΑΝΑ , όπου απαγορεύει την έκφραση διαφορετικής άποψης .


Σχόλια