Μετάβαση στο κύριο περιεχόμενο

ΝΕΑ ΔΗΜΟΣΙΕΥΜΑΤΑ




 

Κλείνουν τον ΟΚΑΝΑ για να εισβάλλουν οι ιδιώτες καταγγέλλουν οι εργαζόμενοι


Ο πρόεδρος του συλλόγου εργαζομένων στον ΟΚΑΝΑ, Γ. Κακλαμάνης, σε συνέντευξη τύπου που δόθηκε (23/12/2013) υποστήριξε ότι μεθοδεύεται το κλείσιμο του ΟΚΑΝΑ με σκοπό να εισέλθουν στον χώρο αυτό ιδιωτικά συμφέροντα. Συγκεκριμένα είπε: «Θέλουν να κλείσουν τον ΟΚΑΝΑ, για να μπουν στον χώρο αυτό ιδιωτικά συμφέροντα». Συνέχισε υποστηρίζοντας ότι: «Αν υπάρχουν ενδείξεις για ζητήματα κακής διαχείρισης, να τηρηθούν όλες οι διαδικασίες άμεσα, ώστε να εντοπιστούν οι ευθύνες και να καταλογιστούν». Θεωρεί μάλιστα ότι διακυβεύεται η ποιότητα των υπηρεσιών που προσφέρει ο ΟΚΑΝΑ σε 8.500 θεραπευόμενους που 3.500 εξ αυτών είναι μόνο στην Αθήνα.
Ο πρόεδρος των εργαζομένων κατήγγειλε την υποχρηματοδότηση που θεωρεί ότι είναι εγκληματική πολιτική επιλογή της ηγεσίας του υπουργείου.

Συγκεκριμένα, σύμφωνα με στοιχεία που παρουσίασε ο κος Κακλαμάνης, το 2011 ο προϋπολογισμός για τον ΟΚΑΝΑ ήταν 25 εκατομμύρια ευρώ ενώ το 2012 ο προϋπολογισμός μειώθηκε στα 18 εκατομμύρια παρόλο που οι δομές είχαν αυξηθεί από 30 σε 53 και οι θεραπευόμενοι άγγιξαν τους 8.500. Από τα 18 δόθηκαν 17,2 εκατομμύρια ενώ η μισθοδοσία ήταν 21 εκ. οπότε το έλλειμμα ήταν γύρω στα 4 εκ.  Το 2013 ο προϋπολογισμός ήταν πάλι 18 εκατομμύρια, η μισθοδοσία μειώθηκε στα 17 εκατομμύρια, για φάρμακα ήταν τα 3 εκατομμύρια, το έλλειμμα άγγιξε τα 2 εκατομμύρια. «Αυτό είναι το έλλειμμα, 6 με 7 εκατομμύρια και όχι ό,τι παρουσιάζουν» υποστήριξε.
Όσον αφορά τα φάρμακα ο κος Κακλαμάνης είπε ότι πρέπει να αποδοθούν ευθύνες και να εφαρμοστεί ο νόμος ενώ τόνισε ότι δεν κυκλοφορούν επικίνδυνα φάρμακα στον ΟΚΑΝΑ καθώς «οι ασθενείς ήδη διαμαρτύρονται πως είναι πειραματόζωα», ενώ υπάρχουν επεισόδια και εναντίον των εργαζομένων.
Στο θέμα που έχει προκύψει με τα όσα είπε ο επιθεωρητής Δημόσιας Διοίκησης, Λέανδρος Ρακιτνζής, ο πρόεδρος των εργαζομένων υποστήριξε ότι «Δεν πρόκειται για Ανεξάρτητη Αρχή, αλλά για Αρχή Ασύδοτης Συκοφάντησης» και ανακοίνωσε ότι οι εργαζόμενοι θα προσφύγουν στη δικαιοσύνη εναντίον του κ. Ρακιντζή και όσων ΜΜΕ «αδίκησαν τους εργαζόμενους με τρόπο πρωτοφανές». Αναφορικά με όσα είπε ο κ. Ρακιντζής περί αύξησης 182% σε μισθούς την τελευταία τριετία, o πρόεδρος των εργαζομένων απάντησε πως η μείωση κατά μέσο όρο αγγίζει το 50% και σε ορισμένους γιατρούς άγγιξε το 70%.
Τέλος για την απερχόμενη διοίκηση είπε ότι η  παραιτηθείσα πρόεδρο Μ. Μαλλιώρη, ο κ. Κακλαμάνης είπε: «Δεν διεκδίκησαν ποτέ χρήματα. Η κ. Μαλλιώρη ήταν αδύναμη, δεν τόλμησε να συγκρουστεί με το υπουργείο».
Σε δελτίο τύπου των εργαζομένων καταγγέλλεται η «ανεξάρτητη αρχή» του κ Ρακιντζή ότι χρησιμοποιεί τη μέθοδο της κατασυκοφάντησης των εργαζομένων του ΟΚΑΝΑ ώστε να προβεί μετέπειτα σε απολύσεις, συγχωνεύσει σύμφωνα με την τακτική της συρρίκνωσης του Δημόσιου τομέα, προς χάριν των μνημονιακών δεσμεύσεων.
Ο πρόεδρος των θεραπευομένων ΟΚΑΝΑ, Γ. Ζαρκωτός μίλησε εκ μέρους τους τονίζοντας την αγωνία τους για το μέλλον του:  «Το διακύβευμα είναι οι ζωές οι δικές μας, γιατί ο ΟΚΑΝΑ έχει φτιαχτεί για να σώσει τις ζωές μας. Τι θα γίνει μ' εμάς; Θα γυρίσουμε πάλι στις πλατείες;».
Μάλιστα σε ανακοίνωσή του ο Σύλλογος Θεραπευομένων ΟΚΑΝΑ υπογραμμίζει την σημασία των προγραμμάτων υποκατάστασης και την μεγάλη συνεισφορά τους στους εξαρτημένους ανθρώπους.
Συγκεκριμένα, αναφέρεται: "Ο ΟΚΑΝΑ, στα τόσα χρόνια λειτουργίας του έχει καταφέρει κι έχει δώσει κάποιες νέες προοπτικές σε χιλιάδες εξαρτημένους ανθρώπους. Με την βοήθεια των προγραμμάτων υποκατάστασης έχουμε καταφέρει να ζούμε με αξιοπρέπεια, να συμμαζέψουμε τις διαλυμένες ζωές μας, να φύγουμε απ' το πεζοδρόμιο και την εξουσία των εμπόρων και μας έχει δώσει την ευκαιρία να προσπαθούμε να κατακτήσουμε ποιοτικότερο επίπεδο διαβίωσης. Κι εξάλλου, θα πρέπει να αναγνωρίσουμε στην απερχόμενη διοίκηση (πέρα απ' το ότι ήταν η πρώτη που άκουσε και τη δική μας φωνή), το γεγονός ότι κατάφερε να διπλασιάσει τον αριθμό των θεραπευομένων και να μειώσει στο μισό τη λίστα".
Κ.Μπρ.

 

Εργαζόμενοι ΟΚΑΝΑ: Ιδιωτικά συμφέροντα θέλουν να μας κλείσουν

Απαντήσεις για την κακή διαχείριση σε συνέντευξη Τύπου



Αθήνα 
«Θέλουν να κλείσουν τον ΟΚΑΝΑ, για να μπουν στον χώρο αυτό ιδιωτικά συμφέροντα» υποστήριξε ο Γιάννης Κακλαμάνης, πρόεδρος του συλλόγου εργαζομένων στον Οργανισμό, σε συνέντευξη Τύπου, όπου δόθηκαν οι απαντήσεις των εργαζομένων για τα όσα έχουν προκύψει το τελευταίο διάστημα και αφορούν τον ΟΚΑΝΑ.

«Αν υπάρχουν ενδείξεις για ζητήματα κακής διαχείρισης, να τηρηθούν όλες οι διαδικασίες άμεσα, ώστε να εντοπιστούν οι ευθύνες και να καταλογιστούν» είπε συμπληρώνοντας ότι «διακυβεύεται η ποιότητα των υπηρεσιών που προσφέρει ο ΟΚΑΝΑ σε 8.500 θεραπευόμενους τη στιγμή μάλιστα που είναι σε αναμονή 3.500 μόνο στην Αθήνα».

Αναφερόμενος στην οικονομική κατάσταση σημείωσε πως «οι αριθμοί είναι αμείλικτοι, γίνεται υποχρηματοδότηση, γίνεται συνειδητά με εγκληματικό τρόπο. Είναι πολιτική επιλογή των ηγεσιών του υπουργείου».

Σύμφωνα με στοιχεία που παρουσίασε ο κ. Κακλαμάνης, το 2011 ο προϋπολογισμός για τον ΟΚΑΝΑ ήταν 25 εκατομμύρια ευρώ, χρονιά που -όπως είπε- «υπήρξε απότομη ανάπτυξη του οργανισμού, οι δομές έγιναν 53 από 30 και οι θεραπευόμενοι από 4.000 άγγιξαν τους 8.500».

Το 2012 είπε ότι ο προϋπολογισμός μειώθηκε στα 18 εκατομμύρια, δόθηκαν περίπου 17,2 εκατ., ενώ η μισθοδοσία του οργανισμού ήταν 21 εκατομμύρια, οπότε το έλλειμμα ήταν κοντά στα 4 εκατ. Το 2013 ο προϋπολογισμός ήταν πάλι 18 εκατομμύρια, η μισθοδοσία μειώθηκε στα 17 εκατομμύρια, για φάρμακα ήταν τα 3 εκατομμύρια, το έλλειμμα άγγιξε τα 2 εκατομμύρια. «Αυτό είναι το έλλειμμα, 6 με 7 εκατομμύρια και όχι ό,τι παρουσιάζουν» υποστήριξε.

Για το θέμα που έχει προκύψει με τα φάρμακα ο κ. Κακλαμάνης είπε ότι πρέπει να γίνει ό,τι προβλέπει ο νόμος και να αποδοθούν ευθύνες. Επίσης, τόνισε ότι στον ΟΚΑΝΑ δεν κυκλοφορούν επικίνδυνα φάρμακα και ότι χρειάζεται σοβαρότερη αντιμετώπιση του ζητήματος γιατί, όπως είπε, «οι ασθενείς ήδη διαμαρτύρονται πως είναι πειραματόζωα», ενώ υπάρχουν επεισόδια εναντίον των εργαζομένων.

Μιλώντας για τους εργαζόμενους του ΟΚΑΝΑ και όσα είπε ο επιθεωρητής Δημόσιας Διοίκησης, Λέανδρος Ρακιντζής, υποστήριξε ότι ο κ. Ρακιντζής «ξεπέρασε κάθε όριο». «Δεν πρόκειται για Ανεξάρτητη Αρχή, αλλά για Αρχή Ασύδοτης Συκοφάντησης» και ανακοίνωσε ότι οι εργαζόμενοι θα προσφύγουν στη δικαιοσύνη εναντίον του κ. Ρακιντζή και όσων ΜΜΕ «αδίκησαν τους εργαζόμενους με τρόπο πρωτοφανές».

Αναφορικά με όσα είπε ο κ. Ρακιντζής περί αύξησης 182% σε μισθούς την τελευταία τριετία, απάντησε πως η μείωση κατά μέσο όρο αγγίζει το 50% και σε ορισμένους γιατρούς άγγιξε το 70%.

Για τα υπερβολικά επιδόματα είπε πως δίνονται όπως προβλέπονται από τις επιχειρησιακές συλλογικές συμβάσεις που έχουν υπογράψει οι εργαζόμενοι και χαρακτήρισε «ψέμα» το ότι «πολλά χρήματα από αυτά που πήρε ο ΟΚΑΝΑ από το ΚΕΕΛΠΝΟ, πήγαν σε μισθοδοσίες».

Έκανε λόγο για τεράστια οικονομικά συμφέροντα και αναφέρθηκε σε «μεγαλογιατρούς και κλινικάρχες». «Θέλουν να κλείσουν τον ΟΚΑΝΑ για να μπουν στον χώρο αυτό ιδιωτικά συμφέροντα» ισχυρίστηκε. «Και σε αυτό το παιχνίδι είναι στρατευμένοι όλοι εκείνοι που αυτή την περίοδο απροκάλυπτα υιοθέτησαν αυτή την πολεμική ενάντια στον ΟΚΑΝΑ».

Αναφερόμενος στην απερχόμενη διοίκηση και ειδικά στην παραιτηθείσα πρόεδρο Μ. Μαλλιώρη, ο κ. Κακλαμάνης άφησε αιχμές για τον χειρισμό της υπόθεσης, ενώ είπε: «Δεν διεκδίκησαν ποτέ χρήματα. Η κ. Μαλλιώρη ήταν αδύναμη, δεν τόλμησε να συγκρουστεί με το υπουργείο».

 
Απαντήσεις για την κακή διαχείριση σε συνέντευξη Τύπου

Θέλουν να κλείσουν τον ΟΚΑΝΑ, υποστηρίζουν οι εργαζόμενοι



Στόχος τους «να μπουν στον χώρο αυτό ιδιωτικά συμφέροντα», είπε ο πρόεδρος του Συλλόγου Εργαζομένων του Οργανισμού

Το κλείσιμο του Οργανισμού Κατά των Ναρκωτικών (ΟΚΑΝΑ) «βλέπουν» οι εργαζόμενοι του φορέα, πίσω από τη αρνητική εικόνα που έχει δημιουργηθεί τις τελευταίες ημέρες για τον Οργανισμό με αφορμή και τις αψιμαχίες μεταξύ της πρώην προέδρου κ. Μένης Μαλλιώρης και της πολιτικής προϊσταμένης της, υφυπουργού κυρίας Ζέττας Μακρή.

«Θέλουν να κλείσουν τον ΟΚΑΝΑ, για να μπουν στον χώρο αυτό ιδιωτικά συμφέροντα» ανέφερε ο πρόεδρος του Συλλόγου Εργαζομένων του Οργανισμού, κ. Γιάννης Κακλαμάνης, σε συνέντευξη Τύπου τη Δευτέρα.

Ο ίδιος επισήμανε ότι «εφόσον υπάρχουν ενδείξεις για ζητήματα κακής διαχείρισης, να τηρηθούν όλες οι διαδικασίες άμεσα, ώστε να εντοπιστούν οι ευθύνες και να καταλογιστούν».

Πρόσθεσε όμως πως ο ΟΚΑΝΑ υποχρηματοδοτείται και ότι πρόκειται για πολιτική επιλογή των ηγεσιών του υπουργείου Υγείας. Σύμφωνα με στοιχεία που παρουσίασε ο κ. Κακλαμάνης, το 2011 ο προϋπολογισμός για τον ΟΚΑΝΑ ήταν 25 εκατ. ευρώ ενώ τα επόμενα δύο έτη ο προϋπολογισμός μειώθηκε στα 18 εκατ. ευρώ.

Μιλώντας για τους εργαζόμενους του ΟΚΑΝΑ και όσα είπε ο επιθεωρητής Δημόσιας Διοίκησης, κ. Λέανδρος Ρακιντζής, ο εκπρόσωπος των εργαζομένων υποστήριξε ότι ο κ. Ρακιντζής «ξεπέρασε κάθε όριο» και ανακοίνωσε ότι οι εργαζόμενοι θα προσφύγουν στη δικαιοσύνη εναντίον του κ. Ρακιντζή και όσων ΜΜΕ «αδίκησαν τους εργαζόμενους με τρόπο πρωτοφανή».

Αναφορικά με όσα είπε ο κ. Ρακιντζής περί αύξησης 182% σε μισθούς την τελευταία τριετία, απάντησε πως η μείωση κατά μέσο όρο αγγίζει το 50% και σε ορισμένους γιατρούς άγγιξε το 70%.

 

 in.gr

Απαντήσεις για την κακή διαχείριση

Θέλουν να κλείσουν τον ΟΚΑΝΑ, υποστηρίζουν οι εργαζόμενοι




«Θέλουν να κλείσουν τον ΟΚΑΝΑ, για να μπουν στον χώρο αυτό ιδιωτικά συμφέροντα» υποστήριξε ο Γιάννης Κακλαμάνης, πρόεδρος του συλλόγου εργαζομένων στον Οργανισμό, σε συνέντευξη Τύπου, όπου δόθηκαν οι απαντήσεις των εργαζομένων για τα όσα έχουν προκύψει το τελευταίο διάστημα και αφορούν τον ΟΚΑΝΑ.

«Αν υπάρχουν ενδείξεις για ζητήματα κακής διαχείρισης, να τηρηθούν όλες οι διαδικασίες άμεσα, ώστε να εντοπιστούν οι ευθύνες και να καταλογιστούν» είπε συμπληρώνοντας ότι «διακυβεύεται η ποιότητα των υπηρεσιών που προσφέρει ο ΟΚΑΝΑ σε 8.500 θεραπευόμενους τη στιγμή μάλιστα που είναι σε αναμονή 3.500 μόνο στην Αθήνα».

Αναφερόμενος στην οικονομική κατάσταση σημείωσε πως «οι αριθμοί είναι αμείλικτοι, γίνεται υποχρηματοδότηση, γίνεται συνειδητά με εγκληματικό τρόπο. Είναι πολιτική επιλογή των ηγεσιών του υπουργείου».

Σύμφωνα με στοιχεία που παρουσίασε ο κ. Κακλαμάνης, το 2011 ο προϋπολογισμός για τον ΟΚΑΝΑ ήταν 25 εκατομμύρια ευρώ, χρονιά που -όπως είπε- «υπήρξε απότομη ανάπτυξη του οργανισμού, οι δομές έγιναν 53 από 30 και οι θεραπευόμενοι από 4.000 άγγιξαν τους 8.500».

Το 2012 είπε ότι ο προϋπολογισμός μειώθηκε στα 18 εκατομμύρια, δόθηκαν περίπου 17,2 εκατ., ενώ η μισθοδοσία του οργανισμού ήταν 21 εκατομμύρια, οπότε το έλλειμμα ήταν κοντά στα 4 εκατ. Το 2013 ο προϋπολογισμός ήταν πάλι 18 εκατομμύρια, η μισθοδοσία μειώθηκε στα 17 εκατομμύρια, για φάρμακα ήταν τα 3 εκατομμύρια, το έλλειμμα άγγιξε τα 2 εκατομμύρια. «Αυτό είναι το έλλειμμα, 6 με 7 εκατομμύρια και όχι ό,τι παρουσιάζουν» υποστήριξε.

Για το θέμα που έχει προκύψει με τα φάρμακα ο κ. Κακλαμάνης είπε ότι πρέπει να γίνει ό,τι προβλέπει ο νόμος και να αποδοθούν ευθύνες. Επίσης, τόνισε ότι στον ΟΚΑΝΑ δεν κυκλοφορούν επικίνδυνα φάρμακα και ότι χρειάζεται σοβαρότερη αντιμετώπιση του ζητήματος γιατί, όπως είπε, «οι ασθενείς ήδη διαμαρτύρονται πως είναι πειραματόζωα», ενώ υπάρχουν επεισόδια εναντίον των εργαζομένων.

Μιλώντας για τους εργαζόμενους του ΟΚΑΝΑ και όσα είπε ο eπιθεωρητής Δημόσιας Διοίκησης, Λέανδρος Ρακιντζής, υποστήριξε ότι ο κ. Ρακιντζής «ξεπέρασε κάθε όριο». «Δεν πρόκειται για Ανεξάρτητη Αρχή, αλλά για Αρχή Ασύδοτης Συκοφάντησης» και ανακοίνωσε ότι οι εργαζόμενοι θα προσφύγουν στη δικαιοσύνη εναντίον του κ. Ρακιντζή και όσων ΜΜΕ «αδίκησαν τους εργαζόμενους με τρόπο πρωτοφανές».

Αναφορικά με όσα είπε ο κ. Ρακιντζής περί αύξησης 182% σε μισθούς την τελευταία τριετία, απάντησε πως η μείωση κατά μέσο όρο αγγίζει το 50% και σε ορισμένους γιατρούς άγγιξε το 70%.

Για τα υπερβολικά επιδόματα είπε πως δίνονται όπως προβλέπονται από τις επιχειρησιακές συλλογικές συμβάσεις που έχουν υπογράψει οι εργαζόμενοι και χαρακτήρισε «ψέμα» το ότι «πολλά χρήματα από αυτά που πήρε ο ΟΚΑΝΑ από το ΚΕΕΛΠΝΟ, πήγαν σε μισθοδοσίες».

Έκανε λόγο για τεράστια οικονομικά συμφέροντα και αναφέρθηκε σε «μεγαλογιατρούς και κλινικάρχες». «Θέλουν να κλείσουν τον ΟΚΑΝΑ για να μπουν στον χώρο αυτό ιδιωτικά συμφέροντα» ισχυρίστηκε. «Και σε αυτό το παιχνίδι είναι στρατευμένοι όλοι εκείνοι που αυτή την περίοδο απροκάλυπτα υιοθέτησαν αυτή την πολεμική ενάντια στον ΟΚΑΝΑ».

Αναφερόμενος στην απερχόμενη διοίκηση και ειδικά στην παραιτηθείσα πρόεδρο Μ. Μαλλιώρη, ο κ. Κακλαμάνης άφησε αιχμές για τον χειρισμό της υπόθεσης, ενώ είπε: «Δεν διεκδίκησαν ποτέ χρήματα. Η κ. Μαλλιώρη ήταν αδύναμη, δεν τόλμησε να συγκρουστεί με το υπουργείο».

 

«Θέλουν να κλείσουν τον ΟΚΑΝΑ για να μπουν στον χώρο ιδιωτικά συμφέροντα»


Οι εργαζόμενοι του Οργανισμού έδωσαν απαντήσεις σε συνέντευξη Τύπου για τα όσα τους αποδίδονται

Ο Γιάννης Κακλαμάνης, πρόεδρος του συλλόγου εργαζομένων στον Οργανισμό, σε συνέντευξη Τύπου, όπου δόθηκαν οι απαντήσεις των εργαζομένων για τα όσα έχουν προκύψει το τελευταίο διάστημα και αφορούν τον Οργανισμό, υποστήριξε πως «θέλουν να κλείσουν τον ΟΚΑΝΑ για να μπουν στον χώρο αυτό ιδιωτικά συμφέροντα».



«Αν υπάρχουν ενδείξεις για ζητήματα κακής διαχείρισης να τηρηθούν όλες οι διαδικασίες άμεσα, ώστε να εντοπιστούν οι ευθύνες και να καταλογιστούν», είπε, συμπληρώνοντας ότι «διακυβεύεται η ποιότητα των υπηρεσιών που προσφέρει ο ΟΚΑΝΑ σε 8,5 χιλιάδες θεραπευόμενους τη στιγμή μάλιστα που είναι σε αναμονή 3.500 μόνο στην Αθήνα».

Αναφερόμενος στην οικονομική κατάσταση σημείωσε, πως «οι αριθμοί είναι αμείλικτοι, γίνεται υποχρηματοδότηση, γίνεται συνειδητά, με εγκληματικό τρόπο. Είναι πολιτική επιλογή των ηγεσιών του υπουργείου».

Σύμφωνα με στοιχεία που παρουσίασε ο κ. Κακλαμάνης, το 2011 ο προϋπολογισμός για τον ΟΚΑΝΑ ήταν 25 εκατομμύρια ευρώ, χρονιά που όπως είπε, «υπήρξε απότομη ανάπτυξη του οργανισμού, οι δομές έγιναν 53 από 30 και οι θεραπευόμενοι από 4 χιλιάδες άγγιξαν τους 8,5 χιλιάδες».

Το 2012, είπε ότι, ο προϋπολογισμός μειώθηκε στα 18 εκατομμύρια, δόθηκαν περίπου 17,2 εκατ., ενώ η μισθοδοσία του οργανισμού ήταν 21 εκατομμύρια, οπότε το έλλειμμα ήταν κοντά στα 4 εκατ.

Το 2013 ο προϋπολογισμός ήταν πάλι 18 εκατομμύρια, η μισθοδοσία μειώθηκε στα 17 εκατομμύρια, για φάρμακα ήταν τα 3 εκατομμύρια, το έλλειμμα άγγιξε τα 2 εκατομμύρια.

«Αυτό είναι το έλλειμμα, 6 με 7 εκατομμύρια και όχι ό,τι παρουσιάζουν», υποστήριξε.

Για το θέμα που έχει προκύψει με τα φάρμακα, ο κ. Κακλαμάνης είπε ότι πρέπει να γίνει ό,τι προβλέπει ο νόμος και να αποδοθούν ευθύνες.

Επίσης, τόνισε ότι στον ΟΚΑΝΑ δεν κυκλοφορούν επικίνδυνα φάρμακα και ότι χρειάζεται σοβαρότερη αντιμετώπιση του ζητήματος γιατί, όπως είπε, «οι ασθενείς ήδη, διαμαρτύρονται πως είναι πειραματόζωα», ενώ υπάρχουν επεισόδια εναντίον των εργαζομένων.

Μιλώντας για τους εργαζόμενους του ΟΚΑΝΑ και όσα είπε ο Επιθεωρητής Δημόσιας Διοίκησης, Λέανδρος Ρακιντζής, υποστήριξε ότι ο κ. Ρακιντζής «ξεπέρασε κάθε όριο». «Δεν πρόκειται για Ανεξάρτητη Αρχή, αλλά για "Αρχή Ασύδοτης Συκοφάντησης"» και ανακοίνωσε ότι οι εργαζόμενοι θα προσφύγουν στη δικαιοσύνη εναντίον του κ. Ρακιντζή και όσων ΜΜΕ «αδίκησαν τους εργαζόμενους με τρόπο πρωτοφανές».

Αναφορικά με όσα είπε ο κ. Ρακιντζής περί αύξησης 182% σε μισθούς την τελευταία τριετία, απάντησε πως η μείωση κατά μέσο όρο αγγίζει το 50% και σε ορισμένους γιατρούς άγγιξε το 70%.

Για τα υπερβολικά επιδόματα, είπε πως δίνονται, όπως προβλέπονται από τις επιχειρησιακές συλλογικές συμβάσεις που έχουν υπογράψει οι εργαζόμενοι και χαρακτήρισε «ψέμα» το ότι «πολλά χρήματα από αυτά που πήρε ο ΟΚΑΝΑ από το ΚΕΕΛΠΝΟ, πήγαν σε μισθοδοσίες».

Έκανε λόγο για τεράστια οικονομικά συμφέροντα, και αναφέρθηκε σε «μεγαλογιατρούς και κλινικάρχες». «Θέλουν να κλείσουν τον ΟΚΑΝΑ για να μπουν στον χώρο αυτό ιδιωτικά συμφέροντα» ισχυρίστηκε.

«Και σε αυτό το παιχνίδι είναι στρατευμένοι όλοι εκείνοι που αυτή την περίοδο απροκάλυπτα υιοθέτησαν αυτή την πολεμική ενάντια στον ΟΚΑΝΑ».

Αναφερόμενος στην απερχόμενη διοίκηση και ειδικά στην παραιτηθείσα πρόεδρο Μ. Μαλλιώρη, ο κ. Κακλαμάνης άφησε αιχμές για τον χειρισμό της υπόθεσης, ενώ είπε:

«Δεν διεκδίκησαν ποτέ χρήματα. Η κ. Μαλλιώρη ήταν αδύναμη, δεν τόλμησε να συγκρουστεί με το υπουργείο».

Η ψυχίατρος Έμυ Κουτσοπούλου, ανέφερε ότι «όσα απαιτούνται για την πραγματοποίηση ενός προγράμματος απεξάρτησης είναι κοστοβόρα και δεν μπορεί να τα κάνει ένας ιδιώτης», ενώ ο παθολόγος, Μιχάλης Λαζαρής, υπογράμμισε ότι είναι «λάθος να βγαίνουν και να διαπομπεύουν τον ΟΚΑΝΑ γιατί το στίγμα αυτό θα τον ακολουθεί καιρό».

Από την πλευρά του ο πρόεδρος των θεραπευομένων ΟΚΑΝΑ, Γιώργος Ζαρκωτός, εξέφρασε την ανησυχία των θεραπευομένων σημειώνοντας:

«Το διακύβευμα είναι οι ζωές οι δικές μας γιατί ο ΟΚΑΝΑ έχει φτιαχτεί για να σώσει τις ζωές μας. Τι θα γίνει μ’ εμάς; Θα γυρίσουμε πάλι στις πλατείες;».

 

«Κλείνουν τον ΟΚΑΝΑ για να εξυπηρετήσουν ιδιωτικά συμφέροντα»

«Θέλουν να κλείσουν τον ΟΚΑΝΑ για να μπουν στον χώρο αυτό ιδιωτικά συμφέροντα», υποστήριξε ο Γιάννης Κακλαμάνης, πρόεδρος του συλλόγου εργαζομένων στον Οργανισμό, σε συνέντευξη Τύπου, όπου δόθηκαν οι απαντήσεις των εργαζομένων για τα όσα έχουν προκύψει το τελευταίο διάστημα και αφορούν τον ΟΚΑΝΑ.











«Κλείνουν τον ΟΚΑΝΑ για να εξυπηρετήσουν ιδιωτικά συμφέροντα»
«Αν υπάρχουν ενδείξεις για ζητήματα κακής διαχείρισης να τηρηθούν όλες οι διαδικασίες άμεσα, ώστε να εντοπιστούν οι ευθύνες και να καταλογιστούν», είπε, συμπληρώνοντας ότι «διακυβεύεται η ποιότητα των υπηρεσιών που προσφέρει ο ΟΚΑΝΑ σε 8,5 χιλιάδες θεραπευόμενους τη στιγμή μάλιστα που είναι σε αναμονή 3.500 μόνο στην Αθήνα».

Αναφερόμενος στην οικονομική κατάσταση σημείωσε, πως «οι αριθμοί είναι αμείλικτοι, γίνεται υποχρηματοδότηση, γίνεται συνειδητά, με εγκληματικό τρόπο. Είναι πολιτική επιλογή των ηγεσιών του υπουργείου».
Σύμφωνα με στοιχεία που παρουσίασε ο κ. Κακλαμάνης, το 2011 ο προϋπολογισμός για τον ΟΚΑΝΑ ήταν 25 εκατομμύρια ευρώ, χρονιά που όπως είπε, «υπήρξε απότομη ανάπτυξη του οργανισμού, οι δομές έγιναν 53 από 30 και οι θεραπευόμενοι από 4 χιλιάδες άγγιξαν τους 8,5 χιλιάδες».
Το 2012, είπε ότι, ο προϋπολογισμός μειώθηκε στα 18 εκατομμύρια, δόθηκαν περίπου 17,2 εκατ., ενώ η μισθοδοσία του οργανισμού ήταν 21 εκατομμύρια, οπότε το έλλειμμα ήταν κοντά στα 4 εκατ. Το 2013 ο προϋπολογισμός ήταν πάλι 18 εκατομμύρια, η μισθοδοσία μειώθηκε στα 17 εκατομμύρια, για φάρμακα ήταν τα 3 εκατομμύρια, το έλλειμμα άγγιξε τα 2 εκατομμύρια. «Αυτό είναι το έλλειμμα, 6 με 7 εκατομμύρια και όχι ό,τι παρουσιάζουν», υποστήριξε.
Για το θέμα που έχει προκύψει με τα φάρμακα, ο κ. Κακλαμάνης είπε ότι πρέπει να γίνει ό,τι προβλέπει ο νόμος και να αποδοθούν ευθύνες. Επίσης, τόνισε ότι στον ΟΚΑΝΑ δεν κυκλοφορούν επικίνδυνα φάρμακα και ότι χρειάζεται σοβαρότερη αντιμετώπιση του ζητήματος γιατί, όπως είπε, «οι ασθενείς ήδη, διαμαρτύρονται πως είναι πειραματόζωα», ενώ υπάρχουν επεισόδια εναντίον των εργαζομένων.
Μιλώντας για τους εργαζόμενους του ΟΚΑΝΑ και όσα είπε ο Επιθεωρητής Δημόσιας Διοίκησης, Λέανδρος Ρακιντζής, υποστήριξε ότι ο κ. Ρακιντζής «ξεπέρασε κάθε όριο». «Δεν πρόκειται για Ανεξάρτητη Αρχή, αλλά για "Αρχή Ασύδοτης Συκοφάντησης"» και ανακοίνωσε ότι οι εργαζόμενοι θα προσφύγουν στη δικαιοσύνη εναντίον του κ. Ρακιντζή και όσων ΜΜΕ «αδίκησαν τους εργαζόμενους με τρόπο πρωτοφανές».
Αναφορικά με όσα είπε ο κ. Ρακιντζής περί αύξησης 182% σε μισθούς την τελευταία τριετία, απάντησε πως η μείωση κατά μέσο όρο αγγίζει το 50% και σε ορισμένους γιατρούς άγγιξε το 70%. Για τα υπερβολικά επιδόματα, είπε πως δίνονται, όπως προβλέπονται από τις επιχειρησιακές συλλογικές συμβάσεις που έχουν υπογράψει οι εργαζόμενοι και χαρακτήρισε «ψέμα» το ότι «πολλά χρήματα από αυτά που πήρε ο ΟΚΑΝΑ από το ΚΕΕΛΠΝΟ, πήγαν σε μισθοδοσίες».
Έκανε λόγο για τεράστια οικονομικά συμφέροντα, και αναφέρθηκε σε «μεγαλογιατρούς και κλινικάρχες». «Θέλουν να κλείσουν τον ΟΚΑΝΑ για να μπουν στον χώρο αυτό ιδιωτικά συμφέροντα» ισχυρίστηκε. «Και σε αυτό το παιχνίδι είναι στρατευμένοι όλοι εκείνοι που αυτή την περίοδο απροκάλυπτα υιοθέτησαν αυτή την πολεμική ενάντια στον ΟΚΑΝΑ».
Αναφερόμενος στην απερχόμενη διοίκηση και ειδικά στην παραιτηθείσα πρόεδρο Μ. Μαλλιώρη, ο κ. Κακλαμάνης άφησε αιχμές για τον χειρισμό της υπόθεσης, ενώ είπε: «Δεν διεκδίκησαν ποτέ χρήματα. Η κ. Μαλλιώρη ήταν αδύναμη, δεν τόλμησε να συγκρουστεί με το υπουργείο».
Η ψυχίατρος Έμυ Κουτσοπούλου, ανέφερε ότι «όσα απαιτούνται για την πραγματοποίηση ενός προγράμματος απεξάρτησης είναι κοστοβόρα και δεν μπορεί να τα κάνει ένας ιδιώτης», ενώ ο παθολόγος, Μιχάλης Λαζαρής, υπογράμμισε ότι είναι «λάθος να βγαίνουν και να διαπομπεύουν τον ΟΚΑΝΑ γιατί το στίγμα αυτό θα τον ακολουθεί καιρό».
Από την πλευρά του ο πρόεδρος των θεραπευομένων ΟΚΑΝΑ, Γιώργος Ζαρκωτός, εξέφρασε την ανησυχία των θεραπευομένων σημειώνοντας: «Το διακύβευμα είναι οι ζωές οι δικές μας γιατί ο ΟΚΑΝΑ έχει φτιαχτεί για να σώσει τις ζωές μας. Τι θα γίνει μ' εμάς; Θα γυρίσουμε πάλι στις πλατείες;».

  logo

Εργαζόμενοι ΟΚΑΝΑ: Ρίχνουν λάσπη για να συρρικνώσουν τον Οργανισμό!

Από Βασίλη Βενιζέλο

Ιδιωτικά ιδιοτελή συμφέροντα κρύβονται πίσω από τις λυσαλέες επιθέσεις τις οποίες δέχονται τις τελευταίες ημέρες οι εργαζόμενοι και η διοίκηση του Οργανισμού Κατά των Ναρκωτικών (ΟΚΑΝΑ), τόνισαν μεταξύ άλλων την Δευτέρα 23 Δεκεμβρίου σε συνέντευξη Τύπου τα μέλη του προεδρείου του συλλόγου των εργαζομένων στον Οργανισμό, τα οποία κατονόμασαν, μάλιστα, συγκεκριμένο επιχειρηματία.

Τα μέλη του προεδρείου του συλλόγου των εργαζομένων στον ΟΚΑΝΑ διαβεβαίωσαν επίσης για την ασφάλεια του φαρμάκου το οποίο χορηγούν οι μονάδες θεραπείας του Οργανισμού στους 8.500 θεραπευομένους του, αλλά τόνισαν με αγωνία και ανησυχία ότι "η λάσπη η οποία εκτοξεύθηκε το προηγούμενο χρονικό διάστημα εναντίον του ΟΚΑΝΑ έχει οδηγήσει σε αναστάτωση και εντάσεις μεταξύ θεραπευτών και θεραπευομένων σε ορισμένες μονάδες θεραπείας του ΟΚΑΝΑ".

Οι ίδιοι αποκάλεσαν επίσης τον γενικό επιθεωρητή Δημοσίας Διοίκησης Λέανδρο Ρακιντζή ως "Ασύδωτη Αρχή Κατασυκοφάντησης Εργαζομένων" και προανήγγειλαν προσφυγές του συλλόγου εναντίον του για τα όσα ισχυρίσθηκε σχετικά με τις αμοιβές του προσωπικού του ΟΚΑΝΑ, ενώ προανήγγειλαν ακόμη προσφυγή στη δικαιοσύνη κατά μίας ημερήσιας απογευματινής εφημερίδας.

"Ο ΟΚΑΝΑ δεν θα γίνει ΕΡΤ, είμαστε προετοιμασμένοι και έτοιμοι για όλα" ανέφεραν τα μέλη του προεδρείου του συλλόγου των εργαζομένων του ΟΚΑΝΑ και εξέφρασαν την απαισιόδοξη εκτίμησή τους, σύμφωνα με την οποία "Ο ΟΚΑΝΑ δεν θα υπάρχει σε σύντομο χρονικό διάστημα, όπως είναι σήμερα", κατήγγειλαν την δραματική υποχρηματοδότηση του Οργανισμού κατά τα τρία τελευταία χρόνια, στα οποία υπερδιπλασιάσθηκαν και οι θεραπευόμενοι και οι μονάδες θεραπείας σε όλη τη χώρα, ενώ σημείωσαν ότι οι μέσες μειώσεις αποδοχών τα τελευταία τρία χρόνια για τους εργαζόμενους του ΟΚΑΝΑ φθάνουν το 50% και για τους γιατρούς το 70%, σε αντίθεση με τα όσα ισχυρίζεται ο Λέανδρος Ρακιντζής.

Για λάσπη εναντίον του Οργανισμού και για δοασπορά ανακριβειών σχετικά με την ασφάλεια του φαρμάκου το οποίο χορηγεί από τις μονάδες θεραπείας έκανε επίσης λόγο ο Γιώργος Ζαρκωτός, μέλος της προσωρινής διοικούσας επιτροπής του Συλλόγου Θεραπευομένων του ΟΚΑΝΑ, ο οποίος επιβεβαίωσε ότι οι πρόσφατες επιθέσεις κατά του Οργανισμού και του φαρμάκου έχουν οδηγήσει σε εντάσεις σε ορισμένες μονάδες θεραπείας του ΟΚΑΝΑ.

Σχόλια