ΨΗΦΙΣΜΑ ΣΥΜΠΑΡΑΣΤΑΣΗΣ



Αθήνα, 01.02.13




ΨΗΦΙΣΜΑ ΣΥΜΠΑΡΑΣΤΑΣΗΣ

                                        
Καταγγέλλουμε την εκδικητική απόλυση της ειδικής παιδαγωγού Άννας Γαϊτανίδου  από την ΕΛΕΠΑΠ (Ελληνική Εταιρεία Προστασίας και Αποκατάστασης Αναπήρων Παίδων) - μια απόλυση που ήρθε μετά από αντιπαράθεση με την εργοδοσία για την υπεράσπιση των δικαιωμάτων των εργαζομένων. 

Η διοίκηση της ΕΛΕΠΑΠ, μη ανανεώνοντας τη σύμβαση της συνδικαλίστριας και γραμματέως του ΔΣ του ΣΕΜΙΣΕΑ, προφανώς προσπαθεί να τρομοκρατήσει με κάθε τρόπο τους εργαζόμενους και να καταπνίξει κάθε φωνή αντίστασης ώστε να μην αντιδράσουν στα σχέδια της για ατομικές συμβάσεις εργασίας και μειώσεις στους μισθούς, καθώς στους επόμενους μήνες λήγουν οι συμβάσεις εργασίας του προσωπικού.

 Η απόλυση της Γαϊτανίδου έρχεται να προστεθεί σε μια μακρά σειρά απολύσεων, μη ανανεώσεων συμβάσεων και τρομοκρατίας στους χώρους της ειδικής αγωγής και της ψυχικής υγείας, αλλά και σε όλους τους εργασιακούς χώρους.

Απέναντι στις συνεχείς επιθέσεις των εργοδοτών, της κυβέρνησης και της τρόικας ενάντια στη ζωή και στην αξιοπρέπεια των εργαζομένων αλλά κι ολόκληρης της κοινωνίας, απαντάμε με τα δικά μας όπλα: τη συλλογική  μαζική πάλη των εργαζομένων, την αποφασιστικότητα και την αλληλεγγύη. Η δίωξη ενός εργαζόμενου επειδή δεν συμβιβάστηκε με τον εργασιακό μεσαίωνα δεν μπορεί παρά να είναι υπόθεση όλου του κινήματος.

Σε αυτό το πλαίσιο, απαιτούμε την άμεση ανάκληση της εκδικητικής απόλυσης και την ανανέωση της σύμβασης της Άννας Γαϊτανίδου και εκφράζουμε την πλήρη συμπαράστασή μας στον αγώνα των εργαζομένων στην ψυχική υγεία και την ειδική αγωγή ενάντια στην υποχρηματοδότηση, στις απολύσεις και την καταστρατήγηση των συλλογικών συμβάσεων.


ΤΟ ΔΣ ΤΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΟΚΑΝΑ

Σχόλια